Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΡΑΜΕΛΟΚΟΣΜΟΣ

Κα ΜΑΤΙΛΝΤΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΑΚΗ
Υπουργό Πολιτισμού

Κοιν:
Κο Σοφόκλη Παλαιοντολογίδη
Γενικό Γραμματέα Αναπανταχού Αρχαιοτήτων

9 Σεπτεμβρίου 2010
Αγαπητή μου κα Υπουργού,

Στο πλαίσιο της επιστημονικής ανενημέρωσής σας, οφείλω να σας επαναφέρω συνοπτικά τα εξής:
Παρακολουθώντας τις έρευνες των επιφανών αμελετητών της υποθετικής αρχαιολογίας, κυρίους – κυρίες, Μ. Ανασκαφόγλου και Ν.Τυμβοριχοπούλου, επανακαλύψαμε σε μια ανακατασκαφή στον ποταμό Ιορδάνη (ψευδώνυμο), ένα μάτσο από παλιούς αλλά καλοκακοδιατηρημένους χοιρόγραφους παπύρους. Όταν αποανακωδικοποιήσαμε τα κείμενα, (Μινωική σφηνοειδής γραφή Νο 4), αντιληφτήκαμε ότι πρόκειται για χαμένα κεφάλαια της Βίβλου που χάθηκαν. Ο συγγραφέας τους, αυτός που τα έγραψε δηλ., για κάποιο λόγο, άγνωστο σε μας, θεόρησε σκόπιμο να μην τα συμπεριλάβει στην πρώτη έκδοση, ούτε και σε καμία άλλη από τις 695.442 εκδόσεις έκτοτε. Το γεγονός όμως ότι τα φύλαξε κρυμμένα, μας οδηγεί στο ανασφαλές συμπέρασμα ότι μάλλον τα κείμενα αυτά απορρίφτηκαν από κάποια επιτροπή λογοκρατισίας της μακρινής εκείνης εποχής, για λόγους, το τονίζω πάλι, αγνώστους ακόμα και σε μας. Φυσικά μιλάμε για πολλά χρόνια πριν την γέννηση του Χριστού και όχι μόνον, γιατί μόνο τότε συνέβαιναν τόσο αποτρόπαια και φρυχτά πράγματα στην Ανθρωπότητα.
Στα χειρόγραφα αυτά, εν συντομογραφία, επαναφέρεται ότι ο Θεός είχε ένα γιο που του άρεσαν πολύ οι καραμέλες και όχι μόνον, αλλά κυρίως. Όταν, λοιπόν, Αυτός αποφάσισε να δημιουργήσει τον Κόσμο, όπως τον ξέρουμε σήμερα, (σχετικά με τα προβλήματα του, θα μιλήσουμε άλλη φορά), ο γιος αποφάσισε να φτιάξει ένα άλλο μικρότερο κόσμο μέσα στον Μεγάλο Κόσμο του Πατέρα του. Αυτό, μην σας φαίνεται καθόλου παράξενο, υπερβολικό, και όχι μόνον, γιατί ο γιος ήταν εξίσου παντοδύναμος με τον Πατέρα του, (το μήλο κάτω από την μηλιά δεν λένε;) και για να ανακριβολογούμε, όταν επαναφερόμαστε στις ιδιότητες του γιου που ήταν μικρός, δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τον όρο Παντοδύναμος, αλλά τον όρο παντοδυναμούλης, με πεζό π.

Έφτιαχνε, λοιπόν, ο Μπαμπάς τον Κόσμο του, έφτιαχνε και ο πιτσιρικάς τον δικό του, ίδιο κι απαράλλακτο, τόσο που κανείς δεν μπορούσε να ξεχωρίσει τους δυο κόσμους, αν του γιου δεν ήταν φτιαγμένος από καραμέλα.
Για να μην μακρολογώ, γνωρίζοντας τον περιορισμένο χρόνο που έχετε στην διάθεση σας λόγω υπερβολικά πολλών ανθυποχρεώσεων και για να μην γίνομαι και βαρετός, μετά από κοπιώδεις έρευνες, ο καραμελόκοσμος βρέθηκε. Σ΄αυτό συνέβαλαν και συνετέλεσαν, οι  σχεδιασμένοι χάρτες που υπήρχαν στα χειρόγραφα και όχι μόνον. Βέβαια, δεν ήταν και τόσο εύκολο, παρ΄ όλο που είχαμε την ακριβή διεύθυνση (Οδό και αριθμό),  γιατί το φυσικό περιβάλλον υπέστη  σημαντικές, κοσμογονικού μεγέθους, αγιολογικές και γεωλογικές αλλαγές και άλλες αλιεύσεις και αλλοιώσεις, και τα ονόματα των δρόμων επίσης. Το χειρότερο απ΄ όλα όμως, ήταν ότι κάποιοι χάλασαν το πάρκο για να κτίσουν ένα μεγάλο Σουπερμάρκετ, (δεν παραλείπω να πω ότι έχει εξαιρετικές τιμές και πλούσιο ρεπερτόριο προϊόντων). Ευτυχώς όμως δεν πείραξαν καθόλου  τη μικρή πλατεία με το σιντριβάνι και τα λιονταράκια που φτύνουν νερό, οπότε αν ακολουθήσεις τον δρόμο που περνάει ακριβώς από πάνω και μετά από τριάντα μέτρα στρίψεις αριστερά και στο πρώτο λουλουδένιο, αυτό που είναι απέναντι από την ταβέρνα του ‘’Λευτέρη’’ με τα νόστιμα καφεδάκια, πάλι αριστερά μέχρι την πέτρινη σκάλα και μετά δεξιά και ευθεία όπως πάει ο δρόμος, θα φτάσεις σε ένα μικρό άλσος με μια λιμνούλα στη μέση (όχι και πολύ μικρή). Μην αφήσεις να παρασυρθείς από εύκολα συμπεράσματα, να μην ξεγελαστείς από το άγριο τοπίο και την πλούσια βλάστηση, γιατί εκεί είναι ο καραμελόκοσμος. Αν κοιτάξεις πιο προσεκτικά,  θα δεις κροκόδειλους, φίδια, τηγανητά αυγά, αριθμούς, λαγουδάκια, γοργόνες, φασόλια, γράμματα, μούσμουλα, σφραγίδες, δελφίνια, ανοιχτήρια, λουλούδια, γουρουνάκια, κι ένας θεός ξέρει τι ακόμα. Όλα από καραμέλα. Τυχαίο;
Παρέλειψα να σας αναφέρω, ότι οι εργασίες αποκατάστασης καθυστερούν, γιατί το προσωπικό κωλυσιεργεί και κλυδωνίζεται από πολιτικές και ανοικονόμητες δι΄ εκδικήσεις και το κοινό είναι ιδιαίτερα ανυπόμονο. Αν δεν δοθεί σε ευρεία διάθεση μέχρι το τέλος του Ιουνίου οι επιπτώσεις για τον τουρισμό μας θα είναι μοιραία, και όχι μόνον, καταστροφολογικές. Χιλιάδες άνθρωποι, και όχι μόνο,  απ΄ όλο τον πλανήτη επιθυμούν να τον επισκεφτούν, κυρίως  όμως επιστήμονες και παιδιά. Οι πρώτοι για να μελετήσουν τη μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη των τελευταίων και βαλε δεκαετιών και οι δεύτεροι για να γευτούν τις καραμέλες με την θεϊκή γεύση.
Ως αναμνηστικό, σας εσωκλείω ένα σακουλάκι με μερικά αρχαιολογικά ευρήματα και σας εύχομαι απόλαυση, λαιμαργία, γνώση και όχι μόνον.
Σας υπόσχομαι ότι θα επανέλθω με νέα σημαντικά αρχα’ι’κολογικά ευρήματα.
Μετά τιμής και δικός σας,
Βύρων Αρχαιοκαπηλίδης
Εξέχων μέλος Ε.Ε.Ξ.Α.
(Ένωση Ερευνητών Ξεχασμένων Ανακαταλήψεων).

Υ.Γ.
Θα παραλείψετε και όχι να με ενημερώσετε για την τιμή του εισιτηρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου