Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ για το ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑΞεκινά και φέτος το «Πάμε σινεμά;» το εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμίας των μαθητών με τον κινηματογράφο.
Το «Πάμε σινεμά;» δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της κοινής δράσης των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας για την εισαγωγή στην εκπαίδευση μαθημάτων σχετικά με τις τέχνες και τον πολιτισμό. Υλοποιείται στην Αθήνα από το Δήμο Αθηναίων και το ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84″ και στη Θεσσαλονίκη από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον τηλεοπτικό σταθμό TV100.
Εχει ως σκοπό του την ιδιαίτερη επαφή των μαθητών με την τέχνη του κινηματογράφου, αλλά και την κατανόηση των βασικών αρχών της οπτικοακουστικής αφήγησης. Γεγονός ιδιαίτερα κρίσιμο σε μια εποχή που η εικόνα έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχο μέσο μετάδοσης πληροφοριών, μεταφοράς γνώσης και επικοινωνίας, διαμορφώνοντας την προσωπικότητα των νέων ανθρώπων και επηρεάζοντας καθοριστικά την αντίληψή τους για τον κόσμο που τους περιβάλλει.
Την σχολική περίοδο 2011/12 έτυχε πολύ μεγάλης απήχησης πανελλαδικά.
Το παρακολούθησαν 4,5 χιλιάδες μαθητές και κατασκευάστηκαν από μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων και Δημοτικών 75 ταινίες, οι οποίες ενσωματώθηκαν σε φεστιβάλ με επίσημο διαγωνιστικό χαρακτήρα.
Η τελετή απονομής των βραβείων μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ.
Με βάση την εμπειρία φέτος το πρόγραμμα αναβαθμίζεται με πιο πολλές ταινίες και πιο αναλυτική εισαγωγή στη γλώσσα της κινούμενης εικόνας. Έχουν σχεδιαστεί δύο εφαρμογές του προγράμματος με κοινή δομή και προσανατολισμό. Η μια απευθύνεται σε μαθητές των Δ’, Ε και ΣΤ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων και η άλλη σε μαθητές όλων των τάξεων των Γυμνασίων και Λυκείων.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το : www.pamecinema.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου